Transactionele analyse

Hoe verander je die moeizame communicatie met bijvoorbeeld je collega? Hoe komt het dat je steeds weer opnieuw belandt in dezelfde soort situaties?
Beschrijving

In contact met anderen komen we onszelf tegen, of je wilt of niet. Dit zie je terug in verbaal en non-verbaal gedrag, zonder besef van de dieperliggende oorzaak. De cursus/training Transactionele Analyse geeft op deze vragen antwoord.
.
Deze tweedaagse training `Transactionele Analyse` geeft je het inzicht in gedrag en gedragspatronen, in de verbale en non-verbale interacties tussen mensen en het effect daarvan op anderen. En… je leert hoe je deze kunt veranderen. Bijvoorbeeld: wat maakt dat je bij bepaalde personen telkens weer in een kinderlijker gedrag schiet dan je zou willen? Of het tegenovergestelde: juist steeds weer de neiging hebt om de ouderrol op je te nemen?
.
In deze cursus/training Transactionele Analyse komen Ouder-, Volwassene- en Kindrollen, transacties en communicatie-Spelen aan de orde, die helder maken wat er gebeurt tussen mensen onderling.
.
Je leert hoe je een andere positie kunt innemen, lastige situaties kunt doorbreken en veranderen.
.
Je onderzoekt je script, jouw levensplan over hoe jij in deze wereld staat en ervoor zorgt dat je steeds weer doet wat je doet. Met andere woorden: hoe het komt dat je steeds opnieuw belandt in een bepaald gedrag aan de hand van de basisconcepten van Transactionele Analyse.

Voor wie?

Iedereen die geïnteresseerd is in communicatie en psychologische inzichten kan deelnemen aan deze cursus/training Transactionele Analyse. Specifieke voorkennis is niet vereist. Wel een open leerhouding en de bereidheid om naar jezelf te kijken en met anderen te willen delen.

Investering

Tijdsinvestering:
.
Twee dagen
.
Geldinvestering:
.
Maak een afspraak voor een offerte.

Inschrijven

    Grip op je organisatie, op je team of op jezelf? Tijd voor een kop koffie!
    Ook via WhatsApp!
    Call Now Button