Cursus Docent-Coach levert 42 lerarenregister-uren op!

Cursus Docent-Coach levert 42 lerarenregister-uren op!

Voor het Grotius College in Heerlen heb ik de cursus Docent-Coach mogen verzorgen. Een krachtige cursus gericht op de autonomie van docenten en leerlingen en levert ook nog 42 registeruren voor het lerarenregister op.

De maatwerk in-company cursus Docent-Coach wordt uitgevoerd ten behoeve van de ontwikkeling van coachvaardigheden van docenten. Deze cursus wordt aangeboden in het kader van de veranderingen bij middelbare scholen waarbij het coachen van leerlingen, al dan niet als gevolg van gepersonaliseerd leren of een verschuiving van mentoraat naar persoonlijke coaching, meer centraal komt te staan.

De cursus draagt bij aan kennis, inzicht en vaardigheden op het gebied van coachen, ten einde de verdere autonomie van de leerling te ontwikkelen; de coach gaat de leerling ondersteunen in het zelf eigenaar zijn of worden van het eigen ontwikkelingsproces.

Daarnaast wordt er in het cursus-traject ook aandacht geschonken aan de veranderende rol van de coach in de schoolorganisatie. Niet alleen coaching naar leerlingen maar ook coaching naar collega’s. Dit om de verbinding in de relatie vakdocent-leerling’ verder te verbeteren.

Bent u als schoolleider ook geïnteresseerd in een maatwerk cursus voor uw docenten of zorg-begeleiders? Neem dan vrijblijvend contact op met Jean Kosmann, 06 – 54 94 32 22 of info@partnerincoaching.nlOok via WhatsApp!
Call Now Button