Versterkte teams

aan het woord...

Coachen van teams

“Ik ben enorm verrast door je interactieve programma!”
Dit succesvolle teamtraject kende een aantal succesvolle elementen:
–       Een heldere analyse om de essentie te begrijpen
–       Een beproefde methodiek: DISC-analyses & DISC-Teamscan
–       Een grondige voorbereiding
–       Veel interactie met een binnen- en buitenprogramma
–       Doorleefde ruime ervaring met teamontwikkeling/coaching en
–       Een gezonde dosis humor

 

Deelnemer van het managementteam van Obvion Change & IT

“Jean past het programma voortdurend aan naar de behoefte en ontwikkeling van het team.”

Jean Kosmann heeft, samen met Frans Legerstee, in een 2-daags traject met mijn team gewerkt aan ‘samenwerking’, ‘communicatie’ en ‘feedback’. Dit alles in de vorm van activerende opdrachten in de buitenlucht, die het team op de juiste wijze confronteerde met hun kwaliteiten en aandachtspunten.
.
Tijdens deze dagen voelt Jean goed aan hoe het team én alle individuen erin staan en welke vervolgstap er in de training nodig is. Jean hanteert hierbij geen vastgesteld programma dat hij afwerkt, maar past het programma voortdurend aan naar de behoefte en ontwikkeling van het team.
.
Dit zorgt voor een dynamische dag, die goed aansluit bij het team en niet geforceerd aanvoelt. We hebben de juiste handvaten aangereikt gekregen om als team de volgende stap te kunnen maken in onze ontwikkeling!

 

Mark van den Bosch, Opleidingsmanager VISTA-ICT

“Aanrader voor elk team dat behoefte heeft aan focus op verbetering of het inzetten van een nieuwe koers, met behoud van het goede dat er al is!”
Jean, onder jouw enthousiaste, deskundige en professionele begeleiding heeft mijn team flinke stappen gemaakt in een gezamenlijke aanpak ter verbetering. Dit alles in een veilige sfeer met aandacht voor individuele verschillen en focus op “wat er wel mogelijk is” en het nemen van verantwoordelijkheid hierin. Je hebt het team uitgedaagd en zij hebben elkaar nog beter leren kennen.
.
Het traject is een aanrader voor elk team dat behoefte heeft aan focus op verbetering of het inzetten van een nieuwe koers, met behoud van het goede dat er al is!
Nicole Hendrix-Severeijns, Teamleider Sint-Janscollege
“Vanuit een origineel perspectief komen tot gezamenlijke antwoorden”

Met inspirerende buitenopdrachten wist Jean onze vragen als directieteam, vanuit een origineel perspectief, aan te vliegen. Zo kwamen we aan het eind van de dag tot de gezamenlijke antwoorden die we zochten.

 

Frank Cörvers, Scientific Director at Graduate School of Business and Economics (GSBE) Maastricht University

“Bijzonder traject en een dag met veel resultaat”

“Partner in coaching” heeft ons een bijzondere dag bezorgd en laten zien hoe je met relatief eenvoudige oefeningen veel resultaat kunt boeken. Zowel individueel als voor het team. Door goede planning zorgde Jean dat deze dag geen “race tegen de klok” werd en toch bijzonder efficiënt was.

 

Het was mooi om te zien hoeveel energie er vrij kwam in het team tijdens sommige oefeningen en hoe de mensen zich openstelde voor de gebezigde methodiek van “Partner In Coaching”

 

Complimenten !

 

 

Jos Roeven, Managing Director Maastricht Aachen Airport

“Mooi om te ervaren dat zo’n team-dag al direct veel oplevert in de praktijk.”

“Nu maken wij veel beter gebruik van elkaars sterke punten… en dat merken onze klanten.”

 

“Niet alleen veel gelachen maar vooral ook veel geleerd. Dat hebben wij omgezet naar nieuwe gezamenlijke doelen.”

 

“Nu vallen veel zaken op zijn plek. En dat helpt ons enorm in de dagdagelijkse hectiek.”

“Die overgave hebben we vastgehouden in ons dagelijkse werk!”

‘Ik heb geconcludeerd dat ik ook op anderen kan vertrouwen dat het goed komt.’

“Wat hierin voor mij duidelijk naar voren komt is dat we doelgericht aan de slag gaan maar dat we er alert voor moeten blijven dat we ook met enige regelmaat even terugkijken of we nog op de juiste koers zitten en ook hoe iedereen erbij zit. Aandacht voor het individu in de groep is hierin belangrijk.”

“Er is veel gelachen die dag en dat heeft veel opengemaakt in benaderbaarheid van elkaar. Je stapt gemakkelijker op elkaar af.”

“Ik was aangenaam verrast ten aanzien van aantal teamleden. Zij gingen er met volle overgave tegenaan, terwijl ik hun ken vanuit een stuk weerstand. En die overgave hebben we vastgehouden in ons dagelijkse werk!”

 

Team LEVANTO, 25 intra- en extramurale hulpverleners

“We hebben die dag de draagkracht van spaghetti ontdekt en het karakter van een bamboestok.”

“In een open en ontspannen sfeer is er op speelse én serieuze wijze gewerkt aan samenwerking, vertrouwen en communicatie. Een dag waarin we hard hebben gewerkt aan het benoemen van de bedoeling van het Sociaal Team en de leidende principes die hieraan ten grondslag liggen. We hebben die dag de draagkracht van spaghetti ontdekt en het karakter van een bamboestok. Met een verfrist gemoed is de dag afgesloten en hebben we vervolgafspraken gemaakt. We hebben er zin in!”

 

Geerte Courtens, Sociaal Team De Heeg Maastricht

“Er zijn belangrijke punten in ons groepsproces naar voren gekomen die tijdens deze dag direct inzichtelijk en concreet gemaakt zijn.”

“Wij hebben de Team-dag als erg prettig ervaren. Een inspirerende omgeving en fijne begeleiding zorgden voor een leerzame dag. De praktische toepasbaarheid van de behandelde stof (o.a. de DISC-Methodiek) voor zowel het individu als het groepsproces werd als verrassend en zeer positief ervaren. Er zijn belangrijke punten in ons groepsproces naar voren gekomen die tijdens deze dag direct inzichtelijk en concreet gemaakt zijn. Met deze punten zijn wij nu volop aan de slag binnen onze huisartsenpraktijk.
.
Wij willen Jean en Frans hartelijk danken voor deze inspirerende dag.”

 

Bart Bouts, Huisarts bij Huisartsenpraktijk Oud-Geleen

“Jean hield de hele dag zijn enthousiasme en wist dat over te dragen op de anderen”

“Jean, mooi dat je de hele dag je enthousiasme hebt weten te behouden en over te dragen op de aanwezigen. Een gevarieerd teamdagprogramma waarin meerdere malen eigen inzicht, samenwerking en krachten gevisualiseerd werden. Dit maakte dan ook dat de dag met concrete afspraken en een goed gevoel voor een ieder werd afgesloten. Top!”

 

Fatma Isen, Sociaal Team Mariaberg Maastricht

“Jean creëert een veilige, respectvolle en prettige sfeer.”

“Mijn teamleden vonden de training zeer inspirerend en konden het afwisselend en boeiend programma erg waarderen. Jean Kosmann creëert hiervoor een veilige, respectvolle en prettige sfeer.”

 

Hans Dupont, Manager Mondriaan Verslavingspreventie

Ook via WhatsApp!
Call Now Button