Bepaal je eigen weg in 2016, net als ik!

Bepaal je eigen weg in 2016, net als ik!

Voor mij is 2016 nu al een fantastisch jaar!

In de tweede helft van 2015 ben ik op een belangrijk kruispunt gekomen in mijn leven. Verder met een uitdagende directiefunctie of toch mijn passie blijven volgen met mijn eigen bedrijf in coaching, training & organisatieontwikkeling?

Per 1 januari heb ik definitief de stap gemaakt naar fulltime ondernemerschap. Fijn om het vertrouwen te krijgen van mijn opdrachtgevers voor projecten en opdrachten die er echt toe doen voor de samenleving, voor een team of voor een coachee zelf. Bedankt hiervoor; samen maken we er een succesvol 2016 van!

richting

RICHTING VINDEN? EN WAT NU?
We staan allemaal weleens op een belangrijk kruispunt in het leven. Dan stellen we onszelf de vraag: waarheen nu? De persoonlijke wegwijzer helpt je een richting te vinden.

Beantwoord de vragen om uit te vinden welke dingen je beslissing beïnvloeden.

Waar kom je vandaan?
Hoe ben je geworden, wat je bent? Wat waren de belangrijke gebeurtenissen, personen, hindernissen in je leven? Denk daarbij aan je opleiding, je ouderlijk huis, je vaderland, Noteer steekwoorden die belangrijk kunnen zijn.

Wat is werkelijk belangrijk voor je?
Schrijf de drie dingen op die als eerste in je opkomen. Daarbij moet je niet te veel uitweiden en niet te specifiek worden. Wat zijn je waarden? Waarin geloof je? Welke principes wil je niet overboord gooien? Wat blijft wanneer alles mislukt?

Welke personen zijn belangrijk voor je?
Hier gaat het om de personen wier oordeel voor jou belangrijk is, die jouw beslissingen beïnvloeden, en ook om degenen die door jouw beslissingen getroffen worden. Denk ook aan de personen die je graag mag, en aan hen die je vreest.

Wat drijft je?
Wat zorgt er telkens weer voor dat je niet over de werkelijk belangrijke dingen na kunt denken? Welke deadlines heb je in je hoofd, wat drijft je? Wat moet je doen? En wanneer?

Waarvoor ben je bang?
Schrijf dingen, omstandigheden of personen op waarover je je zorgen maakt, die je kracht kosten.

Kijk nu naar je aantekeningen. Wat ontbreekt? Welke onderwerpen zijn opgedoken? Vertellen de steekwoorden het verhaal van hoe je ooit was? Of van wie je nu bent? Vul nu, indien nodig, de steekwoorden en vragen aan. Bekijk dan de wegen die voor je liggen. Als voorbeeld geef ik er hier zes. Stel ze je stuk voor stuk eens voor.

  • De weg die ik al een keer gevolgd heb.
  • De weg die mijn lokt (wat wilde je altijd al eens proberen?).
  • De weg die ik in mijn stoutste dromen uitstippel (ongeacht of je het bereiken kunt: waarvan droom je?)
  • De weg die mij het verstandigste lijkt (de weg die de mensen die belangrijk voor mij zijn mij aanraden).
  • De onbekende weg (de weg waaraan je nooit gedacht hebt).
  • De weg terug.

Neem nu een beslissing!

DE PERSOONLIJKE WEGWIJZER

Beantwoord de vragen – alleen of met hulp van een goede vriend.

Stel je vervolgens voor welke wegen je zou kunnen inslaan

Wanneer heb je voor het laatst iets voor de eerste keer gedaan?Ook via WhatsApp!
Call Now Button