Gemotiveerde medewerkers en tevreden klanten tegen lagere kosten.

 

‘Agile is een filosofie om snel te reageren op veranderingen. Niet alleen voor bedrijven maar ook voor overheid, zorg en onderwijs!’

 

Agile gaat over het sneller, met minder bureaucratie, leveren van (bedrijfs) waarde. Agile gaat over de cultuur en mindset waarbij samenwerking, feedback, reageren op verandering en leren een aantal sleutelelementen zijn.

 

Dat is wat een Agile manier van werken uw organisatie kan brengen. Maar alleen als het op de juiste manier wordt gedaan.

 

Kosmann | Partner in Agile zorgt voor een professionele implementatie van Agile/Scrum in uw organisatie. Wij zijn gespecialiseerd in het coachen en trainen van bedrijven die Agile willen werken of beter Agile willen leren werken.

Wat is Agile?

Als je in complexe projecten elk detail vooraf uitwerkt is dat niet alleen tijdrovend voor iedereen. De kans dat je die details bij nader inzien moet wijzigen is erg groot.

 

Check het filmpje: ‘wat is Agile werken?’ in minder dan 2,5 minuut

De term Agile staat o.a. voor flexibel of aanpasbaar. Tijdens elk project veranderen de omstandigheden. Inzichten wijzigen, je krijgt nieuwe, betere ideeën en de klant beseft dat hij toch iets anders wil. Met een Agile manier van werken speel je juist in op deze veranderingen, waardoor je er veel beter mee kunt omgaan.

Wat brengt Agile?

De belangrijkste voordelen van een Agile organisatie zijn:

Efficiëntere productontwikkeling, o.a. door beter in te spelen op veranderende omstandigheden en inzichten

Beter gemotiveerde medewerkers o.a. door meer betrokkenheid met de meerwaarde van uw producten of diensten

Grotere klant-tevredenheid, o.a. door intensievere interactie met uw klanten

Minder overhead-kosten o.a. door zelf-sturende teams

 

Check het filmpje voor een heldere uitleg van Agile-Scrum in minder dan 5 minuten

Adoptie van management tot de werkvloer

De overgang naar Agile is een ingrijpend veranderingsproces. Om werkelijk te kunnen profiteren van de voordelen van Agile is het nodig om de Agile mentaliteit vanaf de werkvloer tot in het hoger management in te voeren. Het vraagt om een omgeving waarin mensen gezamenlijk bepalen hoe zij werken en innoveren. Een omgeving waarin kwaliteit en professionaliteit vanzelfsprekend zijn en waarin mensen continu streven naar het verbeteren van de huidige manier van werken.

 

Omdat uw bedrijf uniek is, is de weg naar een Agile organisatie dat ook. We werken daarom met een persoonlijke, op maat gesneden aanpak, die past bij uw bedrijfscultuur en uw doelen.
.
In een Agile-traject komen de volgende stappen aan bod:

Vaststellen bedrijfsdoelstellingen en belemmeringen

Agile Awareness

Training

On-the-job coaching

Agile / Scrum Margraten

Interesse? Maak snel een afspraak!
Ook via WhatsApp!
Call Now Button