115 km Camino de Santiago: ‘Wat een bijzondere ervaring!’

115 km Camino de Santiago: ‘Wat een bijzondere ervaring!’

115 km Camino de Santiago: ‘Wat een bijzondere ervaring!’

Afgelopen (school)jaar was buitgewoon druk, intens en enerverend. Naast interim-directieposities bij het Grescollege en Wings Niekée/Agora, liepen deels gelijktijdig mooie versterkingsopdrachten voor o.a. Kindante, Thuiszorg Groot Limburg, Philips van Horne, BeteoR, MIK, ANWB, Zumflow en Connect College.

Succesvolle projecten die mij heel veel ontwikkeling hebben gebracht… maar dit jaar ook een stevige wissel hebben getrokken. Kortom, tijd voor bezinning!

Al 2000 jaar wordt de pelgrimstocht van Santiago gelopen door mensen met levensbeschouwelijke motieven en… dat voel en proef je echt onderweg!

 

Voor mijzelf had ik voorafgaand een zgn. ‘trage vraag’ geformuleerd:
‘Hoe kan ik bij mijzelf blijven onder alle omstandigheden, en toch ook in verbinding blijven staan met de mensen om mij heen?’

Gewapend met een schriftje ging ik elke dag ongetraind het gevecht aan met een wandeltocht van zo’n 25 tot 30 km. Een proces waarbij mijn aanvankelijk ‘trage vraag’ uiteenviel in deelvragen en waarbij de Camino mij vervolgens de weg wees naar nieuwe inzichten en mogelijke andere richtingen.

Niet dat ik alle antwoorden heb gevonden in één week maar ik voel mij weer gereset, weer even los van alle verwachtingen waaraan ik zelf denk te moeten voldoen en bovendien heb ik mooie inzichten waar ik verder op kan kauwen en dit kan laten groeien.

Reflecteer jij ook tijdens vakanties? ‘Hoe luidt dan jouw ‘trage vraag’?

Geniet van de zomer, Jean

Wens je organisatie, je team of jijzelf ook versterking? Bel, mail of app en maak gewoon een afspraak voor een kop koffie.Ook via WhatsApp!
Call Now Button